Időmenedzsment

tiMEy

“Jó, felírom majd, nem fogom elfelejteni!” hazugság kiküszöbölése

2019. január 17. - Radnóti Mária

B4E5FE5B-0F12-4CF3-91B5-7499FFBD02A0.jpeg

 

Veled is volt már olyan, hogy eszedbe jutott egy elintézendő feladat vagy épp egy világmegváltó ötlet de nem írtad le - macera. Aztán hetek múlva jutott eszedbe, ha épp eszedbe jutott - persze addigra már tökre nem volt fontos. Husss, a jó ötlet elszállt, mint tél előtt a fecskék.

Mindent írj le! 

Igazából itt be is fejezhetném az írásomat, mert minden lényeges dolog benne volt, de azért egy kicsit kibontom, hogy miért:

  1. Nem vagy Google Drive - azaz nem tudsz automatikusan elmenteni dolgokat. Így ha valamit nem írsz fel, lehet, hogy elmarad.
  2. Felszabadítod magad a nyomás érzése alól, ami lehet épp csak egy Messenger üzenetre való válasz sürgősség érzete vagy épp egy csekk befizetése a postán. TIPP: én például azokat az üzeneteket, amikkel tudom, hogy dolgom lesz, mert válaszolni kell később egy adott kérdésére - amihez idő kell vagy megkell néznem alaposabban mit is irt az illető - be állítom olvasatlanra. Így nap végén csak azok lesznek feketén a szemem előtt, amikkel tudom, hogy foglalkoznom kell. 
  3. “Két hét múlva térjünk vissza rá” - ja és melyikőtöknek fog eszébe jutni, ha egyikőtök sem jegyzi fe? Ha valóban fontos, mert például anyagi vonzata is lenne, akkor felirom a határidőnaplómba(!) és még az emlékeztetőt is be állítom a telefonba. 
  4. Messenger Terv létrehozása - kedvenc kis funkcióm. Privát üzenetben létre lehet hozni (akár egy csoportos üzenetben is) egy adott időpontra egy adott elnevezésű tervet. Szerencsére mást nem kell beállítani, nagyon egyszerű és gyors, természetesen előtte jelezni is fog neked, hogy ne felejtsd el! Jaa, és az üzenetben résztvevő emberek, vissza is tudnak jelezni, hogy ott lesznek vagy nem.
  5. Hosszú távú tervek - ezek a világmegváltó terveink. Tegnap a páromat kértem meg, vagyis ő engem - mindegy is :) - a lényeg hogy összeírtuk, mi az amivel szeretne foglalkozni, ami a vágya. Erről lesz majd egy külön írás is. A “nem tudok mit leírni, max 2 sort”-ból egy 20 soros terv lista lett. Élvezet volt nézni egyébként, ahogy jöttek elő belőle az ötletek!
  6. Az ismétlődő feladatok - pl lányoknál a kozmetikus vagy épp műkörmös. Nekem be vannak írva már 2-3 hónappal előre mindig ezek a dátumok. Ezek azok, amikor magammal foglalkozok és így tudom, hogy abban az időpontban nem érek rá - természetesen, ha nagyon fontos és sürgős akkor időben szólni kell az időpont lemondás és egyeztetés miatt, de általában ezek ritkák. 

Amíg csak fejben vannak meg a terveink, feladataink, kötelezettségeink és elintézni valóink, addig a gyomrunk görcsben lesz a “mit is kellene elintéznem?” gondolattól...

Szabadítsuk fel ezt az energia forrásunkat és ne szivassunk magunkat.

Így elkerülhető lesz az, hogy fizetesi felszólítást kapjunk vagy épp egy időpontra tervezzünk be 3 dolgot. 

Sokkal körülményesebb és kellemetlenebb lemondani egy találkozót vagy új időpontot kérni a bankba, mintha előre megterveztük volna.

Csak próbáld ki! 

Úgy érzed segítségre van szükséged, hogy alaposabban értelmezni tudj egy-egy terved eléréséhez vezető teendő listát? Vedd fel velem a kapcsolatot a lentebb látható elérhetőségeim egyikén és valósítsuk meg együtt! 

—————————————————————

Ha érdekesnek találod a témát, és szívesen foglalkoznál komolyabban az időmenedzsmenttel kövesd a blogomat, a Facebook oldalamt, és ha extra tartalmakra, letölthető segédanyagokra és kiscsoportos workshopokra is nyitott lennél csatlakozz „Szeretve Tervezek” zárt csoportunkhoz.

Itt találod az elérhetőségeket:

Web: www.radnotimaria.hu

Facebook: https://www.facebook.com/maria.radnoti.timey/

Instagram: @maria_radnoto_timey

Blog: https://radnotimaria.blog.hu/

A témában bármilyen kérdésed lenne, keress bátran!

Legyen csodálatos napod! 

 

Maris 

Miért kell folyamatosan változni?

Nem is tudom hol kezdjem? Olyan mintha újra kellene kezdeni az életemet!

Elmeséljem a gyermekkorom, hogy balett táncos, énekesnő vagy épp musical színésznő akartam lenni? Táncoltam, énekeltem, versenyeket nyertem, edzősködtem is, de mégsem éreztem, hogy „megérkeztem” volna.

Rengeteg idő, energia, pénz és lemondás volt ebben a 15 évnyi próbálkozásba. Nem bántam meg, azt sosem mondanám, de annak ellenére, hogy például 10 éve mit gondoltam, mi leszek ennyi idős koromra, az életem teljesen megfordult, átváltozott vagy bárhogy is fejezzük ki.

Programtervező informatikus lettem – abszolút közel áll a színészethez, meg a nőies vonalhoz is ugyebár…

Csak azért tanultam és akartam elvégezni ezt a szakmát, mert annak idején a keresőbe beírtam, hogy „melyik szakma fizet a legjobban?” – ezt doba ki, puff.

Pénzre volt szükség az álmaimhoz - bár akkor még nem tudtam pontosan mi lesz az - de tudtam, hogy befektetés nélkül, anyagi háttér nélkül kevés lehetőségem lesz akármire is.

Közben lett még 4 szakmám a diploma befejezéséig, természetesen mind tökre más iparág.

2017-ben az egyetem alatt volt szerencsém bepillantani az egyetemi élet szervezésébe, mint szakmai mind hallgatói szinten, így rendezvényszervezőként képzeltem el a jövőmet. Változatos, izgalmas, kihívásokkal teli. Az is lettem. Megalapítottuk cégünket a párommal és a munkám mellett megpróbálkoztam a rendezvények szervezésével. Sajnos a kezdeti lelkesedés kezdett halványulni, amikor láttam mennyi hasonló cég van, mennyi sikeres ember, aki már jó pár évnyi tapasztalattal a hátuk mögött, nem győzik a megkereséseket. Nem volt túl bíztató.

27 éves koromra már rengeteg sikert elmondhattam, amire büszke voltam, de rengeteg munka is volt ezekbe, és sokszor csak azt éreztem, hogy csinálom, csinálom, de minek, meddig, kinek? Aztán 2018 végére, pontosabban december végére, letisztultam magamnak. Oravecz Nóra írásai hatására megértettem, mi az, amiben jó vagyok, mi az, amiben jól érzem magam és mi az, amivel másoknak is hasznos lehetek.

Íme! Időmenedzsment. Egy blog segítségével szeretnék minél többet írni erről a témáról, saját tapasztalat és tudományosabb szinten is, akinek pedig kellene egy kis segítség ebben a témában, bátran jelentkezzen nálam.

Nagyon sok tervem és ötletem van, alig várom, hogy a részesei lehessetek!

Ha érdekesnek találod a témát, és szívesen foglalkoznál komolyabban az időmenedzsmenttel kövesd a blogomat, a Facebook oldalamt, és ha extra tartalmakra, letölthető segédanyagokra és kiscsoportos workshopokra is nyitott lennél csatlakozz „Szeretve Tervezek” zárt csoportomhoz.

Itt találod az elérhetőségeket:

Web: www.radnotimaria.hu

Facebook: https://www.facebook.com/maria.radnoti.timemanagement/

Blog: https://radnotimaria.blog.hu/

A témában bármilyen kérdésed lenne, keress bátran!

Legyen csodálatos napod! És csodálatos éved!

 

Maris