Radnóti Mária

Radnóti Mária

“Jó, felírom majd, nem fogom elfelejteni!” hazugság kiküszöbölése

2019. január 17. - Radnóti Mária

B4E5FE5B-0F12-4CF3-91B5-7499FFBD02A0.jpeg

 

Veled is volt már olyan, hogy eszedbe jutott egy elintézendő feladat vagy épp egy világmegváltó ötlet de nem írtad le - macera. Aztán hetek múlva jutott eszedbe, ha épp eszedbe jutott - persze addigra már tökre nem volt fontos. Husss, a jó ötlet elszállt, mint tél előtt a fecskék.

Mindent írj le! 

Igazából itt be is fejezhetném az írásomat, mert minden lényeges dolog benne volt, de azért egy kicsit kibontom, hogy miért:

  1. Nem vagy Google Drive - azaz nem tudsz automatikusan elmenteni dolgokat. Így ha valamit nem írsz fel, lehet, hogy elmarad.
  2. Felszabadítod magad a nyomás érzése alól, ami lehet épp csak egy Messenger üzenetre való válasz sürgősség érzete vagy épp egy csekk befizetése a postán. TIPP: én például azokat az üzeneteket, amikkel tudom, hogy dolgom lesz, mert válaszolni kell később egy adott kérdésére - amihez idő kell vagy megkell néznem alaposabban mit is irt az illető - be állítom olvasatlanra. Így nap végén csak azok lesznek feketén a szemem előtt, amikkel tudom, hogy foglalkoznom kell. 
  3. “Két hét múlva térjünk vissza rá” - ja és melyikőtöknek fog eszébe jutni, ha egyikőtök sem jegyzi fe? Ha valóban fontos, mert például anyagi vonzata is lenne, akkor felirom a határidőnaplómba(!) és még az emlékeztetőt is be állítom a telefonba. 
  4. Messenger Terv létrehozása - kedvenc kis funkcióm. Privát üzenetben létre lehet hozni (akár egy csoportos üzenetben is) egy adott időpontra egy adott elnevezésű tervet. Szerencsére mást nem kell beállítani, nagyon egyszerű és gyors, természetesen előtte jelezni is fog neked, hogy ne felejtsd el! Jaa, és az üzenetben résztvevő emberek, vissza is tudnak jelezni, hogy ott lesznek vagy nem.
  5. Hosszú távú tervek - ezek a világmegváltó terveink. Tegnap a páromat kértem meg, vagyis ő engem - mindegy is :) - a lényeg hogy összeírtuk, mi az amivel szeretne foglalkozni, ami a vágya. Erről lesz majd egy külön írás is. A “nem tudok mit leírni, max 2 sort”-ból egy 20 soros terv lista lett. Élvezet volt nézni egyébként, ahogy jöttek elő belőle az ötletek!
  6. Az ismétlődő feladatok - pl lányoknál a kozmetikus vagy épp műkörmös. Nekem be vannak írva már 2-3 hónappal előre mindig ezek a dátumok. Ezek azok, amikor magammal foglalkozok és így tudom, hogy abban az időpontban nem érek rá - természetesen, ha nagyon fontos és sürgős akkor időben szólni kell az időpont lemondás és egyeztetés miatt, de általában ezek ritkák. 

Amíg csak fejben vannak meg a terveink, feladataink, kötelezettségeink és elintézni valóink, addig a gyomrunk görcsben lesz a “mit is kellene elintéznem?” gondolattól...

Szabadítsuk fel ezt az energia forrásunkat és ne szivassunk magunkat.

Így elkerülhető lesz az, hogy fizetesi felszólítást kapjunk vagy épp egy időpontra tervezzünk be 3 dolgot. 

Sokkal körülményesebb és kellemetlenebb lemondani egy találkozót vagy új időpontot kérni a bankba, mintha előre megterveztük volna.

Csak próbáld ki! 

Úgy érzed segítségre van szükséged, hogy alaposabban értelmezni tudj egy-egy terved eléréséhez vezető teendő listát? Vedd fel velem a kapcsolatot a lentebb látható elérhetőségeim egyikén és valósítsuk meg együtt! 

—————————————————————

Ha érdekesnek találod a témát, és szívesen foglalkoznál komolyabban az időmenedzsmenttel kövesd a blogomat, a Facebook oldalamt, és ha extra tartalmakra, letölthető segédanyagokra és kiscsoportos workshopokra is nyitott lennél csatlakozz „Szeretve Tervezek” zárt csoportunkhoz.

Itt találod az elérhetőségeket:

Web: www.radnotimaria.hu

Facebook: https://www.facebook.com/maria.radnoti.timey/

Instagram: @maria_radnoto_timey

Blog: https://radnotimaria.blog.hu/

A témában bármilyen kérdésed lenne, keress bátran!

Legyen csodálatos napod! 

 

Maris 

A bejegyzés trackback címe:

https://radnotimaria.blog.hu/api/trackback/id/tr4014567906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása