Radnóti Mária

Radnóti Mária

Álljunk csak meg! - Hová is tart az életem?

2019. január 24. - Radnóti Mária

pexels-photo-963486.jpeg

Ha nem vezetsz határidőnaplót, vagy épp nem használod a telefon naptárát, vagy emlékeztetőjét, legyen bármi amibe esetleg feljegyzés kerülne, akkor vagy nem sok dolgod van, vagy stresszes vagy, vagy nem feltétlen érdekel más.

 

  • "akkor nem sok dolgod van" - ne értsd félre, nem degradálni akarlak, de ha reggel elmész melózni, délután hazaérsz, kicsit netezel, esetleg leugrasz a haverjaiddal egy sörre - akkor lássuk be nem sok dolgod van. Megértem, ha nincs szükséged időtervezésre. Lehet így is. Valószínűleg a munka kiteszi az összes egyéni célodnak megfelelő energiát és nem szükséges több időt vele foglalkozni munka után. 40 év munka, nyugdíj, pipa.

  • "stresszes vagy" - a munkán és a családon kívül, esetleg még vannak találkozóid, edzések, elintézni valók, de nincs felírva semmi, hiszen " úgyis megjegyzem, minek írjam fel" típusú vagy. Úgy gondolod időpocsékolás felírni bárhova is a teendőket, meg amúgy se akarsz magaddal cipelni egy kis füzetet (bár a teló amúgy is 0-24 ben a kezedben van, akár használhatnád értelmes dolgokra is) - de Neked így jó. Inkább folyamatosan kattog az agyad, mit ne felejts el, hova rohanj, "basszus már nem érek oda időben" - megint.

  • "nem feltétlen érdekel más" - ezalatt értsd azt,
    amikor találkozót beszélsz meg valakivel,
    vagy megígéred, hogy holnap elviszed a munkatársadnak azokat a szerszámokat, amivel fel tudja tenni a téligumikat,
    vagy épp haza felé menet beugrasz a botba a hiányzó összetevőért a boltba, amit a feleségednek ígértél meg,
    vagy megígéred a gyerkőcnek, hogy szerdán megnézed a kis mecscét a suliban.
    - De valahogy elfelejted őket, nem ért meg egyik sem egy emlékeztetőt a telóban, hiszen nem neked fontos. Igen, ez egy elég sarkított példa, de sajnos nagyon jellemző, és így tudsz az emberek szemében hiteltelenné válvi, akitől inkább nem kérnek semmit a jövőben, és még talán a gyermeked sem fog, mert tudja, úgysem érsz rá…

 

Az időbeosztás nem egy szörny aki kerget és ostorral csapkodja a hátad, hogy gyerünk tervezd már meg a következő őt percedet is!
Az időbeosztás az életed terve, enélkül nincsenek is valóban elérednő céljaid, csak beszélsz a levegőbe, és elhiteted magaddal, hogy Te milyen motivált vagy a Facebook mögül, meg hogy ha majd eljön a megfelelő pillanat, akkor lépni fogok - igen, biztosan eljön, csak úgy, kis batyuval a hátán...

Ami a legparább az egészben, hogy igyis-úgis eltelnek a napok. Ha megtervezed, ha nem. Ha adsz értelmet mondjuk egy hétfőnek, ha nem...

Nézz meg egy számodra sikeres embert, aki szerinted úgy él, ahogy Te szeretnél - vagy legalább ér el sikereket.
Szerinted ő tudja, hogy mit fog csinálni jövőhét kedden 13:00-kor, vagy hagyja, hogy majd jöjjön a batyuval a vállán a Lehetőség, és tálcán felkínálja neki a jövedelmezőbbnél jövedelmezőbb választási lehetőségeket?

Kezdd el felhasználni a napjaidat. Nincs kedved munka után már gondolkodni, extra melót vállalni vagy épp kicsit átgondolni merre tart az életed?
Segítek, a pangás felé, aki 50 évesen azt fogja ismételgetni, hogy "neki senki sem segített", "mennyi mindent akart, de nem volt sose szerencséje", "ő aztán mennyit dolgozott"...igen, valaki más álmáért...


Ha szeretnél a saját álmaidért dolgozni inkább, akkor márciusban tarts velem az első Workshopomra, ahol a rövid és a hosszútávú célok tervezését fogjuk gyakorlatban kiscsoportban átbeszélni, ötletelni, egymásnak tippeket adni, esetleg még segíteni is tudunk egymás cáljainak a megvalósításában! :)
Kövesd a Fasebook oldalamat, hogy ne maradj le a dátumról, és a hozzá tartozó Zárt csoportba is csatlakozhatsz (Szeretve Tervezek csoport), ahol további meglepetések és eszközök várnak majd Rád! :)

Legyen szép és élettel teli heted! :)

Maris

A bejegyzés trackback címe:

https://radnotimaria.blog.hu/api/trackback/id/tr8514585818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása