Káoszmenedzsment

Radnóti Mária

Mi jár a fejedben?

2019. május 08. - Radnóti Mária


52f0bfd4-fb82-44a0-8a33-65eceb6481d8.jpeg“Változtasd meg a gondolkodásod!” - mindenhol ezt hallani, de mit is jelent pontosan?

Miből erednek a gondolataid?
Amit épp most gondolsz valamiről, valakiről vagy az életről, biztos hogy úgy van?

Ha például meglátsz egy üldögélő embert a buszmegállóban, mire gondolsz?
- várja a buszt?
- nincs otthona?
- csak megpihen egy séta közben?
- várja az unokát aki a busszal jön?
- kirúgták a munkahelyéről?
- vásárolni indul a családjának?
Stb.

Amit gondolsz az a saját gondolataid kivetülései.
Ha rosszra gondolsz valószínű veled is rossz dolgok történnek, nehezebben látod meg a jót.

Vagy ha valaki megelőz vezetés közben, gyorsítasz és emlegeted az édesanyját vagy engeded hagy menjen, hisz lehet szül a felesége, vagy baj történt... nem tudhatod, de ha ezen fel húzod magad, kinek fogsz ártani?

Neki aki egy perc múlva már sehol nem lesz, vagy magadnak aki elveszíti a figyelmet, negatív érzéseket kreálsz és a saját testedet fogod stresszelni? Tényleg érdemes?

A gondolataid lehet, hogy nem fizikai kis dobozok amikre szemmel figyelni kell és kézzel megfogni, viszont az egész életed iránya ezen múlik.

 Ha Te eldöntöd, hogy soha nem leszel vállakozó, hiszen sem a szüleid sem az élet nem arra vitt, akkor így is lesz... amit kérsz, megkapod!
Ha Te eldöntöd, hogy soha nem kereshetsz többet, mint most...amit kérsz, megkapod!
Ha Te eldöntöd, hogy bár utálod a munkád de máshoz nem értesz, és nem is lennél képes rá, hogy új dolgot tanulj...amit kérsz, megkapod!
Ha Te eldöntöd, hogy mindenki rosszat akar és csak kihasználni... amit kérsz, megkapod!
Ha Te eldöntöd, hogy nincs normális férfi vagy nő számodra... amit kérsz, megkapod!
Bármit gondolsz, megkapod!
A rosszat is!
Ha a rossz és negatív gondolatok cikaznak a fejedben, akkor miért gondolnád, hogy jó fog történni veled?
...

A világ nagy emberei, akik közül soknak magasabb iskolai végzettsége sincs, vagy semmilyen...
• Henry Ford
• Theodore Roosevelt
• William Wrigley
• Thomas A. Edison
• John D. Rockefeller
• King Gillette
csak pár nev közülük.
Egyértelműen kimondták, hogy a sikereket nem az iskolának köszönhetik, hanem a gondolataik fejlesztésének, a tudatos gondolkodásnak és a folyamatos ön képzéshez. (Könyv ajánló: Napoleon Hill: Gondolkodj és Gazdagodj!)

Ha megállsz a tanulással, ha azt gondolod, minden szükséges tudás birtokában vagy már és neked senki nem tud olyat mondani ami új és érdekelhet, az egyenlő a leépülés folyamatának stratjához.

Nem kell feltétlen új képzésre vagy egyetemre jelentkezni, hisz rengeteg lehetőség van arra, hogy az agyad ne penészedjen meg a fejedben, pl.:
•könyvek - brutálisnál brutálisabbak!
•hanganyagok - YouTubeon néha lehet hasznos tartalmat is hallgatni 
• előadások, trainingek - új emberek, új tudás, új izgalmak! Rengeteg ingyenes van, de ha mindet ellapozod mert eddig(!!!) még sose érdekelt, lehet most ezen kellene változtatni. Probalj ki új élményeket, új közeget, ami nem a megszokott, ami a kényelmes életeden át lép!
• vagy ha belevágnál mégis egy iskolarendszerű képzésbe! Tedd meg! Büszke leszel magadra! 

Légy nyitott a világra és ne korlátozd be magad!
Ha őszinte akarsz lenni magadhoz, melyik fogja jobbá tenni az életed?
? A fájdalom folyamatos elkerülése?
(Hagyod hogy más irányítsa az életed?)
Vagy
? A boldogság megszerzése?
(Te irányítod az életed!)

Élj a lehetőséggel és jelentkezz ingyenes találkozóra az alábbi oldalon: https://radnotimaria.hu/

Amikor igazán embernek érzed magad!

Mit is ad egy mentor számára a mentorálás, és fordítva?

freedom-handcuffs-hands-247851.jpg

Aki még nem dolgozott együtt egy mentorral, lehet nem tudja miről beszélek, amikor azt mondom: a mentor képes felemelni és megtanítja a képességeidet szárnyalni.

Velem ez történik most, mentorált vagyok miközben másokat mentorálok.

Érdekes átélni.

Mentoráltként, teljes bizalommal kellett - úgymond - egy idegennek megnyílnom... és de jól tettem.

Amit átéltem:

 • izgalom, hiszen eddig maximum a párommal vagy magammal beszéltem a saját érzéseimről, és az ehhez kapcsolódó tervekről
 • éreztem, hogy mégsem tudok mindent, annak ellenére, hogy azt gondoltam, van egy kész dolog a kezemben amit simán át adhatok bárkinek.
 • rengeteg új kérdés. Valójában mit is akarok, mi a valódi célom?
 • rengeteg új terv és ötlet - ami lehet, hogy magamtól soha nem jutott volna eszembe, vagy legalábbis nem olyan formában, amiben tálalható akár egy idegennek is.
 • felismerés, amikor letisztul, hogy mi is van a tulajdonodban, és azzal igenis tudsz másoknak adni, segíteni.

Összefoglalva, ha szeretnél fejlődni és még jobban megismerni önmagad, fogadj egy mentort, mert csodákra képes.

De, nézzük a másik oldalról, mint mentor. 

Óriási felelősség, ha egy ember rád bízza magát és hisz benned, hogy te vagy az a személy aki képes neki segíteni. Egy mentorprogram általában egy komfortzónán kívüli élmény a menoráltnak, hiszen olyan kérdéseket kell megválaszolni vagy épp olyan feladatokat kell megcsinálnia, ami nem a hétköznapokhoz tartozik.

Jelenleg 3 emberrel kezdtem el a Káoszmenedzsment programommal dolgozni, akik bizalmat adtak nekem. Van benne ismerős és idegen is. 

Varázslatos átélni, hogy az emberek olyan dolgokat is megosztanak veled, amiket lehet, hogy magukkal sem tisztáznak vagy nem tudatosítanak magukban. Tudják azt, hogy nem azért kérdezem őket kényelmetlen dolgokról, mert vádaskodni akarok felettük, vagy épp róluk beszélni a hátuk mögött, hanem segíteni, és megkeresni azt a gyökér problémát, ami miatt nem ott tartanak, ahol szeretnének, vagy épp nem is tudják, hogyan tudnának pontosan oda jutni. Rengeteg leírt dologgal tudok azonosulni, és látni azokat a hátráltató dolgokat, amiket én magam is átéltem vagy átélek, de valamiért nem tudom megbeszélni senkivel, hiszen egy baráti beszélgetés a munkahelyen, vagy egy alkalmi találkozás nem fog olyan mély tartalomra kiterjedni, ami akár az életünket is tudja befolyásolni. Persze, lehet egy-egy mondat, ami szöget üt a fejünkben és supermenek-ké vagy superwomenek-ké válunk ugye, de nem ez a jellemző. :) Vagy szimplán nem is akarok róla beszélni, hiszen az ember a gyengeségeiről ritkán beszél, hogy miért nem ér el valamit. Könnyebb más valamit vagy más valakit okolni a saját akaratunk hiányával szemben.

Hiszem, hogy Nektek, akik bizalmat adtatok nekem - és lehet a titkaitokat is rám bíztátok - tudok segíteni, hogy minél erősebb akarattal, kitartással és konkrét ötletekkel elérjétek a céljaitokat, és még többet kihozzatok magatokból.

Pár hónapja, amikor egy gondolat kifejlődött bennem, és megálmodtam a mentorprogram alapját, jött egy lehetőség - Oravecz Nóra által (olvassátok ez az összes elérhető bejegyzését és jelentkezzetek hozzá, mentorálás és online kurzus formájában is, https://www.oravecznora.hu/ ) - egy szívből jövő projekt alakult ki bennem.

Tele vagyok ötletekkel és energiával, persze közben éjjel úgy alszok, mint egy kismedve télen, de nagyon izgalmas, és alig várom, hogy felfedezhessünk az emberekben a sikeres, boldog oldalát.

Ha van kedved kipróbálni és szívesen jönnél hozzám Káoszmenedzsment programra, akkor a https://radnotimaria.hu/ oldalon keresztül tudod felvenni velem a kapcsolatot. 

Szuper év lesz ez a 2019 - pedig eddig nem szerettem a páratlan számokat :)

Kívánom, hogy Te is érezz hasonlókat!

5 tipp, hogy ne fásulj bele a mindennapokba!

Volt már olyan, amikor pörgetted a Facebook vagy az Insta képeit - hol igaz hol nem igaz tartalommal - és úgy érezted, valamit nem jól csinálsz, és neked is kijárna egy másfajta élet.

Aztán persze gyorsan lebeszélted magad arról, hogy akár neked is több juthat, mint 40 óra munka hetente és az éppen kényelmes de inkább kevesebb, mint kellene fizetés?

Nézzük meg mi a MUNKA szó:

Eredete [munka < ómagyar: munka < ősmagyar: muka (munka, erőlködés) < dravida: mukku (dolgozik, erőlködik < nyög)] (Forrás:https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Munka)

…mindenki döntse el ez igaz-e a saját munkájára, vagy nem és jutott már valaha eszébe, hogy ő ennél többre képes, többet érdemel?

Ha igen akkor van még esélyed, hogy ezen változtass!

Pár tipp, hogy ne égj ki hamar és ne a világ legyen az oka annak, ha te boldogtalan és motiválatlan vagy.

 

1. Mikor mentél utoljára olyan közegbe, ami “idegen”?

Sokan felnőtt korukra megszabják, hogy milyen a “stílusa”. Ezáltal kizár rengeteg dolgot, mit nem akar megismerni, és nem akarja kinyitni a világra nyíló kaput. Miért ne mehetnél el egyedül egy olyan helyre, ami új és tele van ismeretlennel? 

Mondjuk egy olyan előadásra, amin beszéd technikát lehet tanulni és gyakorolni? Vagy épp stressz kezelést? Vagy egy kézműves workshopba?

Mi vezérel? A félelem? Félsz új embereket megismerni? Beszélgetni velük? Talán olyan új kapcsolatokat tudsz találni, ami egy életre szóló barátság lesz.

Merj kilépni a saját kis világodból és ne félj!

  

2. Tűzz ki konkrét, dátumhoz kötött célt.

Kezd kicsiben!

Ne egy sportautó meg a 3 szintes villa legyen az első két helyen! Ezek csak vágyak vagy álmok, de te sem hiszel bennük igazán. Ami általában így is van és ezzel nincs baj.

A baj azzal van, hogy kis célok nincsenek, amiket meg tudsz valósítani, a nagyokat meg “nem baj ha nem éred el, hiszen úgyis csak a szerencsés meg a gazdag embereknek van luxusautója… nekem jó ez ami van”.

Ezzel észre sem veszed, de leértékeled magad.

Neked is járhat a boldog és jólét érzése. Nem ez határozza meg a jó vagy rossz ember fogalmát, hiszen csak akkor tudsz segíteni ha van miből.

Tűzd ki, hogy hetente x ezer forintot félre teszel.

 • Legyen meg mire akarod elkölteni.
 • Mi az, amit ki tudsz hagyni a heti vásárlásból, hogy ezt az összeget félre tedd.
 • Tartsd magad ehhez és legyél határozott.

Rengeteg dolgot fog szülni csak ez az egy dolog, ha valóban bele kezdesz, és minden alkalommal jó érzéssel fog eltölteni, hogy van annyi akaratod, hogy egy cél érdekében miről tudsz lemondani.

Aztán tűzz ki újabb célt, ami elérhető :)

 • Utazás
 • Befektetés
 • Mentorba fektetés
 • Ruhatár frissítés
 • Rendszeres masszázsra megtakarítás
 • Adományozás
 • Szülők segítése
 • A sor végtelen :)

 d454b313-80a3-4b11-9882-ee0bb4e1eef5.jpeg

3. Tanulj újat!

“Én ehhez nem értek!”

“Én nem erre születtem!”

“Én sose dolgoztam ebben!”

“Én nem ilyen vagyok!”

“Sose csináltam ezt!”

Kifogásból lehetne gyűjteni rengeteget. DE! Egy életen át ugyanazt csinálni nem kötelező!

Ma már annyi lehetőség van, hogy csak az nem tud változtatni, aki nem akar. Két ok lehet arra, hogy új dolgot tanulj meg - oktatás jellegűre gondolok.

Egy, ha muszáj.. vagy az adott szakma kell a kiszemelt munkádhoz, vagy a munkahely írta be, vagy tudod, hogy nincs más ötleted jobb munka eléréséhez, persze lehet még számos ok, de itt a “muszáj” van a háttérben.

Másik ok, hogy nyitott vagy és kíváncsi, fejlődő típus aki a tv nézést vagy a fetrengést olyan aktív idővel váltja ki, ami új embereket, új kapcsolatokat, új lehetőségeket, új élményeket, új ismeretet ad.

Nem feltétlen van rá szükséged jelen helyzetben, viszont rengeteg emberi tulajdonságot tudsz így erősíteni magadban.

 • Akarat

 • Szorgalom

 • Tudatos cselekvések

 • Önfegyelem

 • Sikerélmény

 • Büszkeség

 • Tettvágy

 • Önfejlesztés

 • Időbeosztás stb

Íratkozz be egy pár alkalmas tanfolyamra vagy akár egy esti tagozatos képzésre. Tele leszel új célokkal, kalandokkal és tuti nem lesz unalmas.

 

4. Utazz el egy barátoddal

Ma már kupon hegyek várnak bármelyik oldalra felmész (www.qponverzum.hu) na itt aztán azt is megtalálod amit nem keresel :)

Nagyon alacsony áron tudsz akár külföldre is utazni. Ha itt nem találsz semmi kecsegtetőt, akkor a www.airbnb.hu & www.skyscanner.hu weboldalak segítségével óriási pénzeket tudsz megspórolni. Hívd fel az egyik haverod és induljatok neki a nagyvilágnak. Egy péntek - vasárnap azért mindenkinek belefér. Illetve idén, ha még nem nézted volna 6 hosszú hétvége is lesz!

Irány! Töltsd fel magad, mindegy hogy hol, csak merj elindulni!

 

5. Olvass!

Igen, ez talán a legegyszerűbb és legkényelmesebb módja annak, hogy fenntartsd az attitűdödet egy bizonyos pozitiv rezgésű szinten, mégis kevesen művelik.

“Bárcsak előbb elkezdtem volna olvasni!”- ezt a hétvégén hallottam az egyik barátnőmtől! :)

Személy szerint én azokat a könyveket szeretem, amikből tanulok és nem feltétlen csak kikapcsol. Néha egy egy mondat akkora “AHA” élményt nyújt, amit nem lehet szavakkal leírni. Nem véletlen, hogy ennyire vissza akarják hozni az olvasás szeretetét, hiszen tényleg hozzáad az emberhez. Én is sokat nyomom a kütyüket, hiszen a munkaeszközöm is 3 monitorral kezdődik, viszont szakítok időt olvasásra, mert feltölt és sokszor a rendetlen gondolatokat a fejemben képes egy pillanat alatt rendbe tenni.

Szívesen ajánlok könyveket olyanoknak, akiknek üzleti, önfejlesztő vagy szakkönyvek kellenek vállalkozással kapcsolatban (írjatok akinek szükség lenne rá), de ha más is érdekelne, vagy esetleg még nem is tudod, mi az ami érdekel, akkor csatlakozz a Facebookon az “52 hét alatt 52 könyv” nevű csoporthoz és rengeteg jó ötletet kaphatsz.

 

Hajrá! :)

 

 

 

Mi van a siker mögött?

Gotthard Ádám mesélt arról, hogyan dolgozik nap mint nap a céljaiért!

Ádámmal középiskolás korunk óta ismerjük egymást. Részt vettünk közös énekversenyeken, fellépéseken, de valahogy mindig kilógott közülönk. Amíg mi egy egy kevésbé sikeres versenyt negatív élményként éltünk meg, Ő rezzenéstelen arccal már a következő versenyre készült. Azt hiszem az eredményeket nem kell bemutatni, és az amiket még mesélt, ez még csak a hegycsúcs alja.

 sajtofoto_5.jpg

Maris:

Mikor kezdett tudatosulni benned, hogy nem egy átlagos gyerek és kamasz élet az amit élsz. Iskola után nincs vége a napnak, hanem különböző különórák miatt, lemondasz a szórakozásról? Hogy élted ezt meg?

Ádám:

14-15 évesen kezdett feltűnni, hogy nem a bulik amik hajtottak, és akkor kezdtem magam kívülállónak érezni a barátaim között. Nyilván vannak sztorik, de nem egetrengetően nagy bulik ezek, mint amiket mások mesélnek. Engem zavart az, amikor semmit tevés van. Gyerekként is szerettem pörögni és sok mindent csinálni egyszerre. 2008 nyarán, édesanyukámmal beszélgettünk és kérdezte, hogy tudom-e mivel szeretnék foglalkozni. Mondtam, hogy igen. Énekes szeretnék lenni. Azt mondta szuper, hajrá! Ezután 2008 decemberében, édesapámmal karácsonykor iszogatás közben, mint apa és fia szintén megbeszéltük, hogy sztár leszek, és énekes! Úgyhogy nem volt más lehetőség.

Abban az évben, augusztus, szeptember környékén került a kezembe kereszt apukám által egy könyv - hozzáteszem, az olvasás sose volt az erősségem, és a kötelező olvasmányokat se olvastam el soha. Az a könyv volt az első amit elolvastam, ez pedig a Titok című könyv.

 

Tovább

Álljunk csak meg! - Hová is tart az életem?

pexels-photo-963486.jpeg

Ha nem vezetsz határidőnaplót, vagy épp nem használod a telefon naptárát, vagy emlékeztetőjét, legyen bármi amibe esetleg feljegyzés kerülne, akkor vagy nem sok dolgod van, vagy stresszes vagy, vagy nem feltétlen érdekel más.

 

 • "akkor nem sok dolgod van" - ne értsd félre, nem degradálni akarlak, de ha reggel elmész melózni, délután hazaérsz, kicsit netezel, esetleg leugrasz a haverjaiddal egy sörre - akkor lássuk be nem sok dolgod van. Megértem, ha nincs szükséged időtervezésre. Lehet így is. Valószínűleg a munka kiteszi az összes egyéni célodnak megfelelő energiát és nem szükséges több időt vele foglalkozni munka után. 40 év munka, nyugdíj, pipa.

 • "stresszes vagy" - a munkán és a családon kívül, esetleg még vannak találkozóid, edzések, elintézni valók, de nincs felírva semmi, hiszen " úgyis megjegyzem, minek írjam fel" típusú vagy. Úgy gondolod időpocsékolás felírni bárhova is a teendőket, meg amúgy se akarsz magaddal cipelni egy kis füzetet (bár a teló amúgy is 0-24 ben a kezedben van, akár használhatnád értelmes dolgokra is) - de Neked így jó. Inkább folyamatosan kattog az agyad, mit ne felejts el, hova rohanj, "basszus már nem érek oda időben" - megint.

 • "nem feltétlen érdekel más" - ezalatt értsd azt,
  amikor találkozót beszélsz meg valakivel,
  vagy megígéred, hogy holnap elviszed a munkatársadnak azokat a szerszámokat, amivel fel tudja tenni a téligumikat,
  vagy épp haza felé menet beugrasz a botba a hiányzó összetevőért a boltba, amit a feleségednek ígértél meg,
  vagy megígéred a gyerkőcnek, hogy szerdán megnézed a kis mecscét a suliban.
  - De valahogy elfelejted őket, nem ért meg egyik sem egy emlékeztetőt a telóban, hiszen nem neked fontos. Igen, ez egy elég sarkított példa, de sajnos nagyon jellemző, és így tudsz az emberek szemében hiteltelenné válvi, akitől inkább nem kérnek semmit a jövőben, és még talán a gyermeked sem fog, mert tudja, úgysem érsz rá…

 

Az időbeosztás nem egy szörny aki kerget és ostorral csapkodja a hátad, hogy gyerünk tervezd már meg a következő őt percedet is!
Az időbeosztás az életed terve, enélkül nincsenek is valóban elérednő céljaid, csak beszélsz a levegőbe, és elhiteted magaddal, hogy Te milyen motivált vagy a Facebook mögül, meg hogy ha majd eljön a megfelelő pillanat, akkor lépni fogok - igen, biztosan eljön, csak úgy, kis batyuval a hátán...

Ami a legparább az egészben, hogy igyis-úgis eltelnek a napok. Ha megtervezed, ha nem. Ha adsz értelmet mondjuk egy hétfőnek, ha nem...

Nézz meg egy számodra sikeres embert, aki szerinted úgy él, ahogy Te szeretnél - vagy legalább ér el sikereket.
Szerinted ő tudja, hogy mit fog csinálni jövőhét kedden 13:00-kor, vagy hagyja, hogy majd jöjjön a batyuval a vállán a Lehetőség, és tálcán felkínálja neki a jövedelmezőbbnél jövedelmezőbb választási lehetőségeket?

Kezdd el felhasználni a napjaidat. Nincs kedved munka után már gondolkodni, extra melót vállalni vagy épp kicsit átgondolni merre tart az életed?
Segítek, a pangás felé, aki 50 évesen azt fogja ismételgetni, hogy "neki senki sem segített", "mennyi mindent akart, de nem volt sose szerencséje", "ő aztán mennyit dolgozott"...igen, valaki más álmáért...


Ha szeretnél a saját álmaidért dolgozni inkább, akkor márciusban tarts velem az első Workshopomra, ahol a rövid és a hosszútávú célok tervezését fogjuk gyakorlatban kiscsoportban átbeszélni, ötletelni, egymásnak tippeket adni, esetleg még segíteni is tudunk egymás cáljainak a megvalósításában! :)
Kövesd a Fasebook oldalamat, hogy ne maradj le a dátumról, és a hozzá tartozó Zárt csoportba is csatlakozhatsz (Szeretve Tervezek csoport), ahol további meglepetések és eszközök várnak majd Rád! :)

Legyen szép és élettel teli heted! :)

Maris

“Jó, felírom majd, nem fogom elfelejteni!” hazugság kiküszöbölése

B4E5FE5B-0F12-4CF3-91B5-7499FFBD02A0.jpeg

 

Veled is volt már olyan, hogy eszedbe jutott egy elintézendő feladat vagy épp egy világmegváltó ötlet de nem írtad le - macera. Aztán hetek múlva jutott eszedbe, ha épp eszedbe jutott - persze addigra már tökre nem volt fontos. Husss, a jó ötlet elszállt, mint tél előtt a fecskék.

Mindent írj le! 

Igazából itt be is fejezhetném az írásomat, mert minden lényeges dolog benne volt, de azért egy kicsit kibontom, hogy miért:

 1. Nem vagy Google Drive - azaz nem tudsz automatikusan elmenteni dolgokat. Így ha valamit nem írsz fel, lehet, hogy elmarad.
 2. Felszabadítod magad a nyomás érzése alól, ami lehet épp csak egy Messenger üzenetre való válasz sürgősség érzete vagy épp egy csekk befizetése a postán. TIPP: én például azokat az üzeneteket, amikkel tudom, hogy dolgom lesz, mert válaszolni kell később egy adott kérdésére - amihez idő kell vagy megkell néznem alaposabban mit is irt az illető - be állítom olvasatlanra. Így nap végén csak azok lesznek feketén a szemem előtt, amikkel tudom, hogy foglalkoznom kell. 
 3. “Két hét múlva térjünk vissza rá” - ja és melyikőtöknek fog eszébe jutni, ha egyikőtök sem jegyzi fe? Ha valóban fontos, mert például anyagi vonzata is lenne, akkor felirom a határidőnaplómba(!) és még az emlékeztetőt is be állítom a telefonba. 
 4. Messenger Terv létrehozása - kedvenc kis funkcióm. Privát üzenetben létre lehet hozni (akár egy csoportos üzenetben is) egy adott időpontra egy adott elnevezésű tervet. Szerencsére mást nem kell beállítani, nagyon egyszerű és gyors, természetesen előtte jelezni is fog neked, hogy ne felejtsd el! Jaa, és az üzenetben résztvevő emberek, vissza is tudnak jelezni, hogy ott lesznek vagy nem.
 5. Hosszú távú tervek - ezek a világmegváltó terveink. Tegnap a páromat kértem meg, vagyis ő engem - mindegy is :) - a lényeg hogy összeírtuk, mi az amivel szeretne foglalkozni, ami a vágya. Erről lesz majd egy külön írás is. A “nem tudok mit leírni, max 2 sort”-ból egy 20 soros terv lista lett. Élvezet volt nézni egyébként, ahogy jöttek elő belőle az ötletek!
 6. Az ismétlődő feladatok - pl lányoknál a kozmetikus vagy épp műkörmös. Nekem be vannak írva már 2-3 hónappal előre mindig ezek a dátumok. Ezek azok, amikor magammal foglalkozok és így tudom, hogy abban az időpontban nem érek rá - természetesen, ha nagyon fontos és sürgős akkor időben szólni kell az időpont lemondás és egyeztetés miatt, de általában ezek ritkák. 

Amíg csak fejben vannak meg a terveink, feladataink, kötelezettségeink és elintézni valóink, addig a gyomrunk görcsben lesz a “mit is kellene elintéznem?” gondolattól...

Szabadítsuk fel ezt az energia forrásunkat és ne szivassunk magunkat.

Így elkerülhető lesz az, hogy fizetesi felszólítást kapjunk vagy épp egy időpontra tervezzünk be 3 dolgot. 

Sokkal körülményesebb és kellemetlenebb lemondani egy találkozót vagy új időpontot kérni a bankba, mintha előre megterveztük volna.

Csak próbáld ki! 

Úgy érzed segítségre van szükséged, hogy alaposabban értelmezni tudj egy-egy terved eléréséhez vezető teendő listát? Vedd fel velem a kapcsolatot a lentebb látható elérhetőségeim egyikén és valósítsuk meg együtt! 

—————————————————————

Ha érdekesnek találod a témát, és szívesen foglalkoznál komolyabban az időmenedzsmenttel kövesd a blogomat, a Facebook oldalamt, és ha extra tartalmakra, letölthető segédanyagokra és kiscsoportos workshopokra is nyitott lennél csatlakozz „Szeretve Tervezek” zárt csoportunkhoz.

Itt találod az elérhetőségeket:

Web: www.radnotimaria.hu

Facebook: https://www.facebook.com/maria.radnoti.timey/

Instagram: @maria_radnoto_timey

Blog: https://radnotimaria.blog.hu/

A témában bármilyen kérdésed lenne, keress bátran!

Legyen csodálatos napod! 

 

Maris 

Miért kell folyamatosan változni?

Nem is tudom hol kezdjem? Olyan mintha újra kellene kezdeni az életemet!

Elmeséljem a gyermekkorom, hogy balett táncos, énekesnő vagy épp musical színésznő akartam lenni? Táncoltam, énekeltem, versenyeket nyertem, edzősködtem is, de mégsem éreztem, hogy „megérkeztem” volna.

Rengeteg idő, energia, pénz és lemondás volt ebben a 15 évnyi próbálkozásba. Nem bántam meg, azt sosem mondanám, de annak ellenére, hogy például 10 éve mit gondoltam, mi leszek ennyi idős koromra, az életem teljesen megfordult, átváltozott vagy bárhogy is fejezzük ki.

Programtervező informatikus lettem – abszolút közel áll a színészethez, meg a nőies vonalhoz is ugyebár…

Csak azért tanultam és akartam elvégezni ezt a szakmát, mert annak idején a keresőbe beírtam, hogy „melyik szakma fizet a legjobban?” – ezt doba ki, puff.

Pénzre volt szükség az álmaimhoz - bár akkor még nem tudtam pontosan mi lesz az - de tudtam, hogy befektetés nélkül, anyagi háttér nélkül kevés lehetőségem lesz akármire is.

Közben lett még 4 szakmám a diploma befejezéséig, természetesen mind tökre más iparág.

2017-ben az egyetem alatt volt szerencsém bepillantani az egyetemi élet szervezésébe, mint szakmai mind hallgatói szinten, így rendezvényszervezőként képzeltem el a jövőmet. Változatos, izgalmas, kihívásokkal teli. Az is lettem. Megalapítottuk cégünket a párommal és a munkám mellett megpróbálkoztam a rendezvények szervezésével. Sajnos a kezdeti lelkesedés kezdett halványulni, amikor láttam mennyi hasonló cég van, mennyi sikeres ember, aki már jó pár évnyi tapasztalattal a hátuk mögött, nem győzik a megkereséseket. Nem volt túl bíztató.

27 éves koromra már rengeteg sikert elmondhattam, amire büszke voltam, de rengeteg munka is volt ezekbe, és sokszor csak azt éreztem, hogy csinálom, csinálom, de minek, meddig, kinek? Aztán 2018 végére, pontosabban december végére, letisztultam magamnak. Oravecz Nóra írásai hatására megértettem, mi az, amiben jó vagyok, mi az, amiben jól érzem magam és mi az, amivel másoknak is hasznos lehetek.

Íme! Időmenedzsment. Egy blog segítségével szeretnék minél többet írni erről a témáról, saját tapasztalat és tudományosabb szinten is, akinek pedig kellene egy kis segítség ebben a témában, bátran jelentkezzen nálam.

Nagyon sok tervem és ötletem van, alig várom, hogy a részesei lehessetek!

Ha érdekesnek találod a témát, és szívesen foglalkoznál komolyabban az időmenedzsmenttel kövesd a blogomat, a Facebook oldalamt, és ha extra tartalmakra, letölthető segédanyagokra és kiscsoportos workshopokra is nyitott lennél csatlakozz „Szeretve Tervezek” zárt csoportomhoz.

Itt találod az elérhetőségeket:

Web: www.radnotimaria.hu

Facebook: https://www.facebook.com/maria.radnoti.timemanagement/

Blog: https://radnotimaria.blog.hu/

A témában bármilyen kérdésed lenne, keress bátran!

Legyen csodálatos napod! És csodálatos éved!

 

Maris